1214 Budapest, Plútó u. 18.
+36709773233
info@oligo2000.hu

Gyermekkarácsony a parlamentben

Élelmiszer Nagykereskedelem - Szívvel, lélekkel

Created with Sketch.

Örömünkre szolgált, hogy támogathattuk a rendezvényt.

A teljes műsort ide kattintva nézheti meg.

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsonyt”, melyre 800 hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívott meg Magyarországról és a határon túlról.

Fotó: Sajtóiroda

40 magyarországi településről, valamint Székelyföldről, Csángóföldről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partiumból, összesen 10 határon túli településről érkeztek gyerekek. Utazásuk, szállásuk és étkezésük költségét a szervezők állták.

Az ünnepség házigazdája Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya volt, aki az Országház kulcsát átadva, egy napra átengedte a gyermekeknek a Ház termeit.

Fotó: Sajtóiroda

A 800 gyermeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta. Az ötórás program összesen nyolc helyszínen zajlott.

A parlamenti főlépcső színpadán fellépett Keresztes Ildikó, Vastag Csaba, Vastag Tamás énekesek, Gubik Petra énekes-színésznő, valamint a Gypo Circus és Szirota Jennifer formáció.

Fotó: Sajtóiroda

Kaszás Géza színművész Wass Albert Karácsonyi mese című írását mondta el.
Nagy sikert aratott Youhuu, az Atlétikai VB jókedvű racka juh kabalafigurájának megjelenése, akit Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár szólított a színpadra.

Fotó: Sajtóiroda

A Delegációs teremben a kis vendégek interaktív zenei foglalkozáson vehettek részta Magyar Zene Háza közreműködésével.
A gyerekek fújhattak óriásbuborékot, hajtogathattak vicces lufi-figurákat, kézműveskedhettek, mézeskalácsot készíthettek, az arcfestők pedig szebbnél-szebb maszkokat varázsoltak rájuk. A Felsőház termében gólyalábasok, vándormuzsikusok szórakoztatták a gyerekeket.
Videóüzenetben köszöntötte a gyerekeket Krausz Ferenc Nobel-díjas kutató, és átadták Karikó Katalin Nobel-díjas kutató karácsonyi jókívánságait is.

Fotó: Sajtóiroda

A Gobelin teremben az Országgyűlési Őrség tartott látványos bemutatót, a Vadászteremben pedig a Kulturált Közlekedésért Alapítvány közlekedési játékait lehetett kipróbálni.
A meghívottaknak bemutatták az Országház nevezetességeit is.

Fotó: Sajtóiroda

A gyerekek több neves sportolóval is találkozhattak: Márton Anita világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes súlylökővel, Kriszt Sarolta többszörös magyar bajnok, EYOF aranyérmes hétpróbázóval, Sulyán Alexa U20 Európa-bajnoki ezüstérmes sprinterrel, Krizsán Szabolcs Európa-bajnoki bronzérmes judóssal, Bruckmann Gergő Junior VB bronzérmes öttusázóval, Barta Luca Junior Öttusa VB bronzérmes öttusázóval, Pupp Noémi Európa-bajnok kajakozóval, Noé Bálint világ- és Európa-bajnok kajakozóval és a Budapest Honvéd FC kis futballistáival.

Fotó: Sajtóiroda

Az érdekes programok és a finom ebéd után Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke, valamint a rendezvény támogatói a csíkszentdomokosi gyerekek adventi produkciója kíséretében osztották ki az ajándékokat.

Fotó: Sajtóiroda

Az idei karácsonyi rendezvényt támogatta
a Spar Magyarország Kft., a Magyar Pékszövetség, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Kulturált Közlekedését Alapítvány, a LillRoad Film, a Magyar Zene Háza, az Oligo 2000 Kft., az Agria Drink Kft., a Fornetti, a Gast-food, az Egertej Kft. és az MBH Bank Nyrt.,
valamint a műsorban fellépő művészek: Keresztes Ildikó, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Gubik Petra, a Gypo Circus és Szirota Jennifer,Kaszás Géza.

Forrás: parlament.hu